Pelletkachel kopen Delft

Vergelijk installateurs pelletketels Delft

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Delft kopen faciliteert de mogelijkheid om een woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er is keuze uit verscheidene kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van onze tool vind je handige raadgeving die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie type modellen:

  kachel installateur 2601

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door allerlei aspecten. We spreken over: type huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteDelft
Postcode2601
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M3940 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€116,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Delft zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de TOUR LP6 van het merk CAMINETTIEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €900
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Delftgebruikt 2470 kWh stroom en 2470 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €116,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Delft vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Delft waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juni 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Delft

Een andere goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model kan gebruikt worden voor een centrale verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en kostenbesparende installatie: beperkte vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €1350 per model.

pelletkachel installateurs in delft


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar wie specificaties en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we wat vragen met betrekking tot het woonobject. Belangrijk zijn het type woning, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door de verstrekte info kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een oplossing die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als kleur / design en de grootte hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere experts en ga voor een betrouwbare installateur in Delft. Kijk naar referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Delft


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Delft?

Hedendaags vind je verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen €400 en €1500. Een aantal interessante opties:

 • Ketty Evo (Extraflame), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Antigua (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • PENELOPE HR (Ferroli), vermogen 12,7 [KW], €635 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Delft. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 2600, 2601, 2611, 2612, 2613, 2614, 2616, 2622, 2623, 2624, 2625, 2626, 2627, 2628, 2629.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!