Pelletkachel kopen Duivendrecht

Vergelijk installateurs pelletketels Duivendrecht

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Duivendrecht kopen is bij uitstek geschikt om huizen duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan velerlei type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker tref je veelzijdige details die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie soorten kachels:

  kachel installateur 1115

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van verscheidene randvoorwaarden. Je kunt denken aan: huis-specificaties, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode1115
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Duivendrecht zeker een goede optie. Een voorbeeld is de MK 30 van het merk Magikal srlMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1350
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Ouder-Amstelgebruikt 2960 kWh stroom plus nog eens 2960 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €150,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Duivendrecht vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je gasketel. Deze ketel verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 6 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat Hollanders neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Duivendrecht waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juni 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Duivendrecht

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De installatie kan benut worden voor een CV toepassing en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en aantrekkelijke beslissing: minder broeikasuitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €950 per ketel.

pelletkachel installateurs in duivendrecht


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en mogelijke offerte toegezonden mag worden. De meeste aannemers doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen een aantal vragen inzake jouw woonobject. Belangrijk zijn het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels je verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als uitstraling en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en kies voor een betrouwbare installateur in Duivendrecht. Let op verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Controleer of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Duivendrecht


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Duivendrecht?

Hedendaags vind je verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel producten die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €500 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • LX up 9 Cave (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • FEBE (3Spark by MAXI Srl), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • H20 (BIODOM 27 d.o.o.), vermogen 18,3 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Duivendrecht. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1115.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!