Pelletkachel kopen Amsterdam-Duivendrecht

Vergelijk installateurs pelletketels Amsterdam-Duivendrecht

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Amsterdam-Duivendrecht kopen biedt jou de kans om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan velerlei soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels deze pagina tref je toepasbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 1114

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door verscheidene aspecten. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, het doel, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode1114
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Amsterdam-Duivendrecht wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de GRECALE IDRO 18 ACS van het merk Dielle SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €700
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Ouder-Amstelgebruikt 2960 kWh stroom en 2960 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €150,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Amsterdam-Duivendrecht vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de CV-ketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat Nederlanders preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Amsterdam-Duivendrecht waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juni 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is dus een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Amsterdam-Duivendrecht

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De pelletketel draagt zorg voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en kostenbesparende installatie: lagere vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €500 per model.

pelletkachel installateurs in amsterdam-duivendrecht


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en mogelijke offerte aangeleverd zal worden. De meeste experts zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen wat vragen ten aanzien van je woonobject. Denk aan de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van deze informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook aspecten als ambiance en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Amsterdam-Duivendrecht. Vraag om recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Controleer of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Amsterdam-Duivendrecht


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Amsterdam-Duivendrecht?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen €800 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • LP uo 6 Video Mirror (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • EBE (3Spark by MAXI Srl), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Percy (Austroflamm), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Amsterdam-Duivendrecht. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 1114.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!