Pelletkachel kopen Ouderkerk aan de Amstel

Vergelijk installateurs pelletketels Ouderkerk aan de Amstel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ouderkerk aan de Amstel kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Het gaat om geperste houtkorrels. Er zijn meerdere installaties, met unieke specificaties en voordelen. Middels pelletkachelrevolutie.nl tref je waardevolle raadgeving die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 installaties:

  kachel installateur 1191

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van specifieke facetten. Dit zijn natuurlijk: type huis, de wensen, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode1191
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ouderkerk aan de Amstel zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de MICRON van het merk ITCMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €500
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Veilige en regelbare warmte
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Ouder-Amstelverbruikt 2960 kWh stroom en stookt 2960 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €150,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Ouderkerk aan de Amstel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de Nederlanders gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Ouderkerk aan de Amstel waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (mei 2024) kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Ouderkerk aan de Amstel

Een efficiënte en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie is toepasbaar voor de CV installatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een duurzame en prijs-interessante mogelijkheid: beperkte CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €950 per product.

pelletkachel installateurs in ouderkerk-aan-de-amstel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar welke klant informatie en tevens de offerte aangeleverd mag worden. Veel specialisten plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u diverse vragen ten aanzien van je huis. Denk aan de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook variabelen als en soort kachel en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en ga aan de slag met een professionele installateur in Ouderkerk aan de Amstel. Let op klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ouderkerk aan de Amstel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Ouderkerk aan de Amstel?

Momenteel bestaan er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard extra interessant. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen de €600 en €1150. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • LX up 12 Cru-z (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Idro 13 (Ambiente & Calore), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • CADEL VENUS AIR PLUS (CADEL SRL), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Ouderkerk aan de Amstel. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 1190, 1191.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!