Pelletkachel kopen Oosteind

Vergelijk installateurs pelletketels Oosteind

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oosteind kopen maakt het mogelijk om huizen op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan tal van modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van deze pagina tref je bruikbare toelichtingen die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg drie type installaties:

  kachel installateur 4909

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van verschillende onderdelen. Onder andere: jouw soort woning, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4909
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oosteind een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de TERRY PLUS van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €750
 • Aangename warmte, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Oosterhoutverbruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €153,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Oosteind vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de gasketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel Hollanders neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Oosteind waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Oosteind

Een effectieve en is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een bewuste en prijs-interessante beslissing: minder vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €1200 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in oosteind


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie specificaties en misschien de offerte aangeleverd zal worden. De meeste installateurs zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen een aantal vragen inzake uw woning. Belangrijk zijn het soort woning, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van de data kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of puur een model die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook zaken als en soort kachel en de grootte zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en ga voor een goede installateur in Oosteind. Bekijk de referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oosteind


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Oosteind?

In de huidige situatie zijn er meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit honderden pelletkachel / pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen de €700 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Classica2 (Italiana Camini), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Hydro Slim 16 kW (EvaCalor), vermogen 14,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Ready 7 (Efiamma), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Oosteind. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4909.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!