Pelletkachel kopen t Harde

Vergelijk installateurs pelletketels t Harde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in t Harde kopen maakt het mogelijk om een woning op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn verscheidene modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker check jij praktische aanbevelingen die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 8084

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan diverse facetten. Bijvoorbeeld: jouw type woning, het doel van de kachel, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteElburg
Postcode8084
Netnummer0525 (+31525)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in t Harde geen gek idee. Denk aan de Doge D10 van het merk Mondena ItaliaOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €650
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Elburgverbruikt 3080 kWh stroom en 3080 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €166,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel t Harde vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een CV-ketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio Hollanders denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in t Harde waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een voorradig model kopen. De prijzen van april 2024 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in t Harde

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie zorgt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een duurzame en besparende installatie: beperkte broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1050 per kachel.

pelletkachel installateurs in t-harde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en speciaal ook de offerte verzonden kan worden. De meeste monteurs werken in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u wat vragen omtrent de woning. Belangrijk zijn de categorie woning, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door de info kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook randvoorwaarden als de kleur en de grootte zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga voor een erkende installateur in t Harde. Houd rekening met recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in t Harde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in t Harde?

Recent kun je gebruik maken van velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat duizenden pelletketel en pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen de €950 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Como (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Aida 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • C 8 compact en C 10 Compact (Moretti Design), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in t Harde. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8084.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!