Pelletkachel kopen Doornspijk

Vergelijk installateurs pelletketels Doornspijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Doornspijk kopen stelt je in de gelegenheid om je huis zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit diverse soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij deze website check jij toepasbare info die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit drie type installaties:

  kachel installateur 8085

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met allerlei zaken. Denk aan: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteElburg
Postcode8085
Netnummer0525 (+31525)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Doornspijk wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de TERMOFENICE M van het merk FerroliOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1450
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Elburgverbruikt 3080 kWh stroom en 3080 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €166,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Doornspijk vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer woningeigenaren kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Doornspijk waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Doornspijk

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als bewuste en aantrekkelijke optie: beperkte vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €600 per installatie.

pelletkachel installateurs in doornspijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en eventuele offerte verstuurd mag worden. Veel aannemers zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u relevante vragen die gaan over je woonobject. Onder andere de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als ambiance en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en kies voor een goed bekendstaande installateur in Doornspijk. Bekijk de recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Doornspijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Doornspijk?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.700 pelletketel & pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs niet misselijk. De totale subsidie waar je recht op hebt ligt tussen de €600 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Kapo (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Anita 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • A 8 Compact en A 10 compact (Moretti Design), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Doornspijk. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8085.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!