Pelletkachel kopen Hulshorst

Vergelijk installateurs pelletketels Hulshorst

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hulshorst kopen stelt je in de gelegenheid om het huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden meerdere installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek jij bruikbare toelichtingen die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen 3 type modellen:

  kachel installateur 8077

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door meerdere factoren. Belangrijk zijn: jouw type huis, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode8077
Netnummer0341 (+31341)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hulshorst zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de IDRO SMART 25 van het merk Dielle SRLOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €850
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Nunspeetgebruikt 3180 kWh stroom en nog eens 3180 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €179,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Hulshorst vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een CV-ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer Hollanders kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Hulshorst waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Hulshorst

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem zorgt voor de centrale verwarming en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en aantrekkelijke installatie: minder vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €1000 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in hulshorst


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en uiteraard de offerte aangeleverd zal worden. Veel uitvoerders zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn belangrijke vragen ten aanzien van het huis. Denk aan het soort woning, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van je info kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of juist een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als het gewenste model en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Hulshorst. Check de referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hulshorst


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Hulshorst?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel producten die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is ligt tussen de €650 en €1300. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Gardenia Hydro (Red), vermogen 11,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Anna / Aurora / Julie 12 (Palazzetti), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Pretty C (Moretti Design), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Hulshorst. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8077.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!