Pelletkachel kopen Vierhouten

Vergelijk installateurs pelletketels Vierhouten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vierhouten kopen maakt het mogelijk om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn meerdere kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via onze website tref je uitgebreide adviezen die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 8076

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met meerdere factoren. Belangrijk zijn: jouw soort huis, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode8076
Netnummer0577 (+31577)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vierhouten misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Winteröfen 135 van het merk Esperia Technology S.R.LOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €650
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Nunspeetconsumeert 3180 kWh stroom en stookt 3180 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €179,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Vierhouten vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je gasketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel mensen denken na over een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Vierhouten waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Vierhouten

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. Het systeem is toepasbaar voor de centrale verwarming en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante oplossing: beperkte uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €650 per kachel.

pelletkachel installateurs in vierhouten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en wellicht een offerte toegezonden zal worden. De meeste bedrijven focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn speciale vragen over het woonobject. Denk aan de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van de ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als het gewenste model en de grootte doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en kies een professionele installateur in Vierhouten. Vraag om recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vierhouten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Vierhouten?

Momenteel bestaan er meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel systemen die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen €900 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • Lotus Hydro (Red), vermogen 24,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Anna / Aurora / Julie 11 (Palazzetti), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Pretty C Glamour (Moretti Design), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Vierhouten. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8076.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!