Pelletkachel kopen Elspeet

Vergelijk installateurs pelletketels Elspeet

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Elspeet kopen opent nieuwe deuren om een huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn meerdere kachels, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door onze vergelijker lees jij praktische details die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit drie type modellen:

  kachel installateur 8075

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van allerlei randvoorwaarden. We spreken over: jouw type woning, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode8075
Netnummer0577 (+31577)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Elspeet zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de I-DEA Idro Quadra 17S van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €600
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Nunspeetconsumeert 3180 kWh stroom en stookt 3180 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €179,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Elspeet vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de gasketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de Nederlanders kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Elspeet waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van april 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Elspeet

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie kan benut worden voor de centrale verwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een bewuste en besparende optie: lagere vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1150 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in elspeet


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar wie de productinfo en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. De meeste uitvoerders zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen verschillende vragen over jouw woonobject. Relevant zijn het soort huis, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of puur een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als en soort kachel en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en ga voor een geschikte installateur in Elspeet. Houd rekening met reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Elspeet


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Elspeet?

Tegenwoordig zijn er diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk erg serieus. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen de €550 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Margherita Hydro (Red), vermogen 11,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Anna / Aurora / Julie 10 (Palazzetti), vermogen 9,8 [KW], €500 subsidie.
 • Pretty C Decor en Glass (Moretti Design), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Elspeet. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8075.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!