Pelletkachel kopen Oost West en Middelbeers

Vergelijk installateurs pelletketels Oost West en Middelbeers

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oost West en Middelbeers kopen maakt het mogelijk om je woning duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van deze website vind jij waardevolle toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 5091

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels specifieke factoren. Denk aan: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOirschot
Postcode5091
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3790 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oost West en Middelbeers iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de ST04A-10 van het merk Green PurosNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1150
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volledig automatisch
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Oirschotgebruikt 3790 kWh stroom en nog eens 3790 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €190,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Oost West en Middelbeers vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de HR ketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel bewoners preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Oost West en Middelbeers waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juni 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Oost West en Middelbeers

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De installatie wordt gebruikt voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een bewuste en voordelige installatie: minder vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €600 per model.

pelletkachel installateurs in oost-west-en-middelbeers


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en tevens de offerte toegezonden kan worden. Veel experts focussen zich op een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je speciale vragen m.b.t. uw woning. Onder andere het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of liever een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als en soort kachel en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en selecteer een erkende installateur in Oost West en Middelbeers. Houd rekening met klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oost West en Middelbeers


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Oost West en Middelbeers?

Er zijn op dit moment allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard niet misselijk. De totale subsidie dat toe te passen is schommelt tussen €550 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Ten plus (ITC), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Irma (Extraflame), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • Fusion 12.2 (Elledi), vermogen 12,2 [KW], €610 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Oost West en Middelbeers. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5090, 5091.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!