Pelletkachel kopen Luyksgestel

Vergelijk installateurs pelletketels Luyksgestel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Luyksgestel kopen stelt jou in staat om jouw woning duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden verschillende type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij deze website vind jij uitgebreide adviezen die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 5575

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door allerlei variabelen. Belangrijk zijn: jouw type huis, de wensen, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode5575
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Luyksgestel iets om te overwegen. Denk aan de IP11 van het merk Gruppo PiazzettaMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1500
 • Gemak, comfort en sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Bergeijkverbruikt 3690 kWh stroom en 3690 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €195,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Luyksgestel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio Hollanders neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Luyksgestel waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (mei 2024) kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Luyksgestel

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel is toepasbaar voor verwarming van de woning en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een bewuste en prijstechnisch interessante installatie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €700 per ketel.

pelletkachel installateurs in luyksgestel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en speciaal ook de offerte verzonden kan worden. Veel installateurs zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we wat vragen die gaan over het huis. Bijvoorbeeld het type huis, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels je data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook aspecten als kleur / design en de grootte zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Luyksgestel. Bekijk de reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Luyksgestel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Luyksgestel?

Tegenwoordig zijn er velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk erg serieus. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €650 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • STEEL-LARA12 (Kalor), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • COMFORT 80 (Freepoint), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Novella Plus Evo / Viviana Plus Evo (Extraflame), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Luyksgestel. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5575.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!