Pelletkachel kopen Heeze

Vergelijk installateurs pelletketels Heeze

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heeze kopen stelt jou in staat om een woning duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit velerlei installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van onze tool tref jij actuele raadgeving die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 5591

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van meerdere randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode5591
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Heeze een uitstekende optie. Denk aan de NOIR LP9 van het merk CAMINETTINordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1450
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Een zeer hoog rendement
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Heeze-Leendegebruikt 3550 kWh stroom en 3550 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €194,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Heeze vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de gasketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat consumenten gaan voor een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Heeze waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Heeze

Een andere is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De ketel wordt gebruikt voor een verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en relatief goedkope installatie: lagere vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €450 per installatie.

pelletkachel installateurs in heeze


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie de informatie en wellicht een offerte verzonden mag worden. Veel aannemers focussen zich op een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je verschillende vragen inzake je woonobject. Bijvoorbeeld de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van je info kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of meer een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als en soort kachel en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en ga voor een professionele installateur in Heeze. Let op beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Heeze


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Heeze?

Tegenwoordig zijn er allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk niet misselijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen de €950 en €1300. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • STEEL-LARA12C (Kalor), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • EASY (Freepoint), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ketty Evo (Extraflame), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Heeze. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5590, 5591.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!