Pelletkachel kopen Westerhoven

Vergelijk installateurs pelletketels Westerhoven

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Westerhoven kopen maakt het mogelijk om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van deze website bekijk jij accurate info die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit drie soorten kachels:

  kachel installateur 5563

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels diverse facetten. Onder andere: type huis, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode5563
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Westerhoven een uitstekende optie. Denk aan de Adler Firecube L van het merk Olimpia-Splendid S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €650
 • Design en warme sfeer voor een lage prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Bergeijkgebruikt 3690 kWh stroom en 3690 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €195,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Westerhoven vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer Nederlanders oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Westerhoven waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Westerhoven

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De ketel is geschikt voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een groene en prijstechnisch interessante installatie: minder vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €650 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in westerhoven


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en speciaal ook de offerte toegezonden zal worden. Veel aannemers doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u relevante vragen die gaan over het woonobject. Onder andere de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels uw informatie kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook factoren als ambiance en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en ga in zee met een uitstekende installateur in Westerhoven. Vraag naar ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Westerhoven


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Westerhoven?

Hedendaags vind je allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel systemen die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt schommelt tussen €800 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • STEEL-MIRIAM10 (Kalor), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 24.0 (Fontana SRL), vermogen 21,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Novella Evo (Extraflame), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Westerhoven. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5563.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!