Pelletkachel kopen Leende

Vergelijk installateurs pelletketels Leende

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Leende kopen stelt je in de gelegenheid om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er bestaan meerdere soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van deze pagina lees je toepasbare adviezen die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden 3 installaties:

  kachel installateur 5595

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan verscheidene zaken. Bijvoorbeeld: jouw type woning, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode5595
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Leende wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Zephyr van het merk NebioloOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1350
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Een zeer hoog rendement
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Heeze-Leendegebruikt 3550 kWh stroom en 3550 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €194,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Leende vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je CV-ketel. Deze ketel gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat mensen denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Leende waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Leende

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel kan benut worden voor een verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een bewuste en kostenbesparende oplossing: lagere CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1500 per systeem.

pelletkachel installateurs in leende


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en eventuele offerte verstuurd moet worden. De meeste installateurs focussen zich op een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je wat vragen omtrent je woning. Onder andere het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door uw informatie kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of juist een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook factoren als uitstraling en de maatvoering doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Leende. Houd rekening met reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Leende


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Leende?

Hedendaags vind je diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan honderden pelletketel / pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk verleidelijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen de €650 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • DENIA14 (Kalor), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.
 • ELAN EVO (Freepoint), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Moira SP (Extraflame), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Leende. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5595.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!