Pelletkachel kopen Maasvlakte Rotterdam

Vergelijk installateurs pelletketels Maasvlakte Rotterdam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Maasvlakte Rotterdam kopen is bij uitstek geschikt om woningen op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan diverse soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. onze vergelijker bekijk jij uitgebreide aanbevelingen die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 kachels:

  kachel installateur 3199

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van allerlei factoren. Onder andere: soort huis, het stoomniveau, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3199
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M3840 M3
Stroomverbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Maasvlakte Rotterdam misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Alba Aria van het merk PasianOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1450
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Rotterdamgebruikt 2410 kWh stroom en 2410 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €108,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Maasvlakte Rotterdam vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een gasketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio huizenbezitters preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Maasvlakte Rotterdam waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Maasvlakte Rotterdam

Een efficiënte en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De installatie wordt gebruikt voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een bewuste en voordelige keuze: lagere vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €1400 per product.

pelletkachel installateurs in maasvlakte-rotterdam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar wie de details en uiteraard de offerte aangeleverd moet worden. De meeste aannemers plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen relevante vragen met betrekking tot je huis. Denk aan de categorie woning, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van je ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of liever een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als ambiance en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en selecteer een goede installateur in Maasvlakte Rotterdam. Check de verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Maasvlakte Rotterdam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Maasvlakte Rotterdam?

Momenteel bestaan er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen de €600 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Tresor (EdilKamin), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Dual (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • SCIROCCO IDRO ACS 22 (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Maasvlakte Rotterdam. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 3198, 3199.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!