Pelletkachel kopen Europoort Rotterdam

Vergelijk installateurs pelletketels Europoort Rotterdam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Europoort Rotterdam kopen opent nieuwe deuren om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met verscheidene type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Middels onze website ontdek je waardevolle aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 3198

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van verscheidene factoren. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3198
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M3840 M3
Stroomverbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Europoort Rotterdam een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Idrosally van het merk EdilKaminEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1050
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Een zeer hoog rendement
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Rotterdamgebruikt 2410 kWh stroom en 2410 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €108,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Europoort Rotterdam vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je HR ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat consumenten preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Europoort Rotterdam waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Europoort Rotterdam

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De ketel wordt gebruikt voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een groene en prijs-interessante oplossing: minder vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €950 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in europoort-rotterdam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en wellicht een offerte verstuurd mag worden. Veel specialisten werken in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn diverse vragen over je huis. Onder andere de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels je gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als het gewenste model en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en kies voor een professionele installateur in Europoort Rotterdam. Vraag naar recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Europoort Rotterdam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Europoort Rotterdam?

In de huidige situatie zijn er meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk niet misselijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen de €650 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • Toronto (EdilKamin), vermogen 24 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Drum (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • SCIROCCO IDRO ACS 18 (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Europoort Rotterdam. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 3197, 3198.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!