Pelletkachel kopen Nijkerk

Vergelijk installateurs pelletketels Nijkerk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nijkerk kopen opent nieuwe deuren om de woning zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn diverse modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels deze website lees je handige details die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden 3 type installaties:

  kachel installateur 3861

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door meerdere factoren. We spreken over: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteNijkerk
Postcode3861
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Nijkerk een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de LP up 9, Cru-z van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €550
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Een zeer hoog rendement
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Nijkerkverbruikt 3180 kWh stroom plus nog eens 3180 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €166,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Nijkerk vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je gasketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat huizenbezitters preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Nijkerk waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Nijkerk

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Dit model wordt gebruikt voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een bewuste en aantrekkelijke beslissing: minder vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1150 per ketel.

pelletkachel installateurs in nijkerk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en eventuele offerte verstuurd zal worden. Veel adviseurs zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u speciale vragen omtrent het woonobject. Voorbeelden zijn het type huis, de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van je info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als het design en de grootte hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en ga voor een uitstekende installateur in Nijkerk. Bekijk de recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Controleer of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nijkerk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Nijkerk?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.950 pelletketel of pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk aantrekkelijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen de €800 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • GRECALE IDRO 22 (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Italfuoco8-N-B (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Induo RAO (Rika), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Nijkerk. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 3860, 3861, 3862, 3863.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente