Pelletkachel kopen Stoutenburg

Vergelijk installateurs pelletketels Stoutenburg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Stoutenburg kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden meerdere kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van onze website ontdek jij toepasbare aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 type modellen:

  kachel installateur 3835

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan velerlei onderdelen. We spreken over: type woning, wat het doel is, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieUtrecht
GemeenteLeusden
Postcode3835
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Stoutenburg misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Cornelia 7 van het merk Castelmonte SRLNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €650
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Leusdengebruikt 3130 kWh stroom en 3130 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €164,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Stoutenburg vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de CV-ketel. Deze ketel werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de consumenten denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Stoutenburg waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (juni 2024) wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Stoutenburg

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Dit model zorgt voor de centrale verwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een bewuste en voordelige mogelijkheid: beperkte broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €800 per installatie.

pelletkachel installateurs in stoutenburg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte toegezonden moet worden. De meeste experts focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen speciale vragen inzake jouw woonobject. Belangrijk zijn het type woning, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van je informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een installatie dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als het design en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en kies een goed bekendstaande installateur in Stoutenburg. Bekijk de reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Stoutenburg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Stoutenburg?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard zeer belangrijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen de €450 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • SPV-M13 ZOE (EvaCalor), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.
 • Elda Steel (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 9, Icona Mirror (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Stoutenburg. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 3835.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!