Pelletkachel kopen Harderwijk

Vergelijk installateurs pelletketels Harderwijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Harderwijk kopen is bij uitstek geschikt om uw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er zijn verschillende kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Middels deze pagina lees jij bruikbare toelichtingen die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen drie soorten modellen:

  kachel installateur 3841

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met meerdere factoren. Dit zijn natuurlijk: type woning, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteHarderwijk
Postcode3841
Netnummer0341 (+31341)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Harderwijk zeer interessant. Een voorbeeld is de Pretty C Glamour van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €850
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Harderwijkconsumeert 2860 kWh stroom en 2860 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €150,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Harderwijk vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel bewoners overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Harderwijk waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is daardoor zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Harderwijk

Een andere goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De ketel draagt zorg voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een duurzame en prijstechnisch interessante installatie: lagere vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €1250 per model.

pelletkachel installateurs in harderwijk

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en uiteraard de offerte verstuurd kan worden. Veel uitvoerders focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen wat vragen met betrekking tot de woning. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of puur een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als ambiance en de grootte zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga in zee met een erkende installateur in Harderwijk. Vraag naar reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Harderwijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Harderwijk?

Er zijn op dit moment veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen €700 en €1300. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • IDRO SMART 14 (Dielle SRL), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.8C-ABAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Topo II (Rika), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Harderwijk. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 3840, 3841, 3842, 3843, 3844, 3845, 3846, 3847, 3848, 3849.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente