Pelletkachel kopen Leusden

Vergelijk installateurs pelletketels Leusden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Leusden kopen stelt je in de gelegenheid om je woning zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. We onderscheiden meerdere soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Via deze website tref je praktische raadgeving die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 3831

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van verschillende aspecten. Dit zijn natuurlijk: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteLeusden
Postcode3831
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Leusden geen gek idee. Dat kan zijn de Rave 80 van het merk RavelliNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €500
 • Design en warme sfeer met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Leusdengebruikt 3130 kWh stroom en 3130 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €164,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Leusden vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio bewoners kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Leusden waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in mei 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Leusden

Een alternatieve is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel draagt zorg voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een bewuste en relatief goedkope oplossing: minder CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €1150 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in leusden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte verzonden mag worden. Veel uitvoerders zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen speciale vragen m.b.t. je woonobject. U kunt denken aan de grootte van het huis de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door uw info kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook randvoorwaarden als de kleur en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Leusden. Check de beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Leusden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Leusden?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel systemen die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard aantrekkelijk. De totale subsidie dat toe te passen is is uiteenlopend tussen de €900 en €1350. Een aantal interessante opties:

 • Souvenir Lux (Extraflame), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • LP up 9, Armor (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Smart SX water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Leusden. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3830, 3831, 3832, 3833, 3834.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente