Pelletkachel kopen Ermelo

Vergelijk installateurs pelletketels Ermelo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ermelo kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden diverse modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl doorzoek je actuele adviezen die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen 3 modellen:

  kachel installateur 3851

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van verschillende randvoorwaarden. Denk aan: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteErmelo
Postcode3851
Netnummer0341 (+31341)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ermelo een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Licia van het merk Punto FuocoOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1050
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Ermelogebruikt 2970 kWh stroom en nog eens 2970 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €169,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Ermelo vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de HR ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel mensen gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Ermelo waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (mei 2024) lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Ermelo

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel kan benut worden voor de CV installatie en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante installatie: lagere vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €1450 per systeem.

pelletkachel installateurs in ermelo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte toegezonden mag worden. De meeste adviseurs zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn wat vragen inzake het huis. Belangrijk zijn het type woning, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van uw data kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een installatie dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook onderdelen als het gewenste model en de grootte spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en ga voor een geschikte installateur in Ermelo. Check de beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ermelo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Ermelo?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk verleidelijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €500 en €1000. Je kunt denken aan:

 • OSTRO 50 (Dielle SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.6-AGPAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Interno (Rika), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Ermelo. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3850, 3851, 3852, 3853.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!