Pelletkachel kopen Oosterwijk

Vergelijk installateurs pelletketels Oosterwijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oosterwijk kopen is bij uitstek geschikt om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er bestaan velerlei installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van deze pagina check jij actuele details die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 4163

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan verschillende onderdelen. Onder andere: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeerdam
Postcode4163
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oosterwijk zeer interessant. Bijvoorbeeld de Cute van het merk MCZEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €1200
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Leerdamgebruikt 2880 kWh stroom en 2880 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €144,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Oosterwijk vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer huizenbezitters kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Oosterwijk waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in juni 2024 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is daardoor wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Oosterwijk

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel kan gebruikt worden voor de CV installatie en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze: beperkte broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1150 per systeem.

pelletkachel installateurs in oosterwijk

Plaatsen in de omgeving:

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte toegezonden mag worden. Veel adviseurs focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we diverse vragen over het huis. Voorbeelden zijn het type huis, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook factoren als de kleur en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en kies een erkende installateur in Oosterwijk. Let op klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Oosterwijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Oosterwijk?

Momenteel bestaan er allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen de €550 en €1050. Je kunt denken aan:

 • TERRY PLUS (Extraflame), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • SCIROCCO IDRO ACS 14 (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Termo Charme (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 17,4 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Oosterwijk. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4163.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!