Pelletkachel kopen Harkstede

Vergelijk installateurs pelletketels Harkstede

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Harkstede kopen opent nieuwe deuren om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar pellets. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit tal van modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Via deze website bekijk je actuele aanbevelingen die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 9614

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met specifieke aspecten. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, het stoomniveau, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9614
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€130,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Harkstede zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de Rolling 10 air van het merk Kalon / Giove GroupEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €600
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Groningengebruikt 2320 kWh stroom en stookt 2320 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €130,00 in juni 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Harkstede vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 6 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Harkstede waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in juni 2022 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Harkstede

Een andere is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel kan benut worden voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een milieubewuste en prijs-interessante mogelijkheid: beperkte CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, biomassa is goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €550 per ketel.

pelletkachel installateurs in harkstede


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie de details en eventuele offerte aangeleverd moet worden. De meeste bedrijven zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn belangrijke vragen met betrekking tot uw huis. Relevant zijn het soort huis, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van uw info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een model die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als kleur / design en de maatvoering spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en selecteer een geschikte installateur in Harkstede. Bekijk de verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Harkstede


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Harkstede?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat duizenden pelletketel en pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar aantrekkelijk. De totale subsidie dat toepasbaar is varieert tussen de €650 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Topfire 70 slim (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • Model NSE (M1) – Miriam 10 K-KKA (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ivo.Smart BM01-4 (8 kW) (Wodtke), vermogen 8 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Harkstede. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9614.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!