Pelletkachel kopen Lageland

Vergelijk installateurs pelletketels Lageland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lageland kopen faciliteert de mogelijkheid om het huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden verschillende type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door deze website ontdek je accurate adviezen die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen drie soorten modellen:

  kachel installateur 9622

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van specifieke variabelen. Belangrijk zijn: jouw soort huis, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9622
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€130,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Lageland misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Lara / Susy van het merk Punto FuocoMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €550
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Groningenverbruikt 2320 kWh stroom en nog eens 2320 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €130,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Lageland vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de HR ketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer mensen denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Lageland waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juli 2022 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Lageland

Een innovatieve en is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie is geschikt voor het verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een bewuste en kostenbesparende keuze: beperkte vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €1350 per product.

pelletkachel installateurs in lageland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en wellicht een offerte verzonden moet worden. Veel installateurs doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je een aantal vragen over je woonobject. Bijvoorbeeld de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal gezinsleden. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels je informatie kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en de grootte zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en ga aan de slag met een erkende installateur in Lageland. Houd rekening met verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Lageland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Lageland?

Er zijn op dit moment velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt duizenden pelletketel of pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk niet mis. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen is uiteenlopend tussen €450 en €1300. Een aantal interessante opties:

 • Termo Perla (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,5 [KW], €1400 subsidie.
 • SLIM 60 (AMG S.p.A.), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • TETI (3Spark by MAXI Srl), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Lageland. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9622.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!