Pelletkachel kopen Maasland

Vergelijk installateurs pelletketels Maasland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Maasland kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit meerdere type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker bekijk jij samengestelde informatie die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie soorten modellen:

  kachel installateur 3155

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van specifieke variabelen. Denk aan: jouw type woning, het doel, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
Postcode3155
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Maasland zeer interessant. Bijvoorbeeld de CANAZEI van het merk Gruppo PiazzettaNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €900
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Midden-Delflandgebruikt 3170 kWh stroom plus 3170 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €150,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Maasland vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je CV-ketel. Deze ketel werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer mensen neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Maasland waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in juni 2024 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Maasland

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De ketel is toepasbaar voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een bewuste en kostenbesparende beslissing: lagere vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €1100 per installatie.

pelletkachel installateurs in maasland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en wellicht een offerte verzonden kan worden. Veel bedrijven werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je een aantal vragen ten aanzien van het woonobject. Belangrijk zijn het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels uw verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als en soort kachel en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en ga in zee met een erkende installateur in Maasland. Bekijk de klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Maasland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Maasland?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €950 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Fuji (EdilKamin), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.
 • LX up 12 Steel (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • GRECALE IDRO 18 (Dielle SRL), vermogen 16,7 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Maasland. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 3155.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!