Pelletkachel kopen Schipluiden

Vergelijk installateurs pelletketels Schipluiden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schipluiden kopen biedt jou de kans om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn verschillende soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker tref jij veelzijdige info die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 2636

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels allerlei zaken. Bijvoorbeeld: soort huis, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
Postcode2636
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Schipluiden zeer interessant. Bijvoorbeeld de GRECALE IDRO 22 ACS van het merk Dielle SRLOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1000
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Midden-Delflandgebruikt 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €150,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Schipluiden vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je gasketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer bewoners oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Schipluiden waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Schipluiden

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie is geschikt voor een CV toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante beslissing: beperkte CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €1100 per ketel.

pelletkachel installateurs in schipluiden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en tevens de offerte toegezonden kan worden. De meeste monteurs zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen verschillende vragen over uw woning. Relevant zijn het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van de gegevens maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of juist een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als het design en de maatvoering doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Schipluiden. Kijk naar klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Schipluiden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Schipluiden?

Er zijn op dit moment verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard zeer belangrijk. Het bedrag dat toepasbaar is loopt uiteen tussen de €850 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Aveiro C. Nova 18 (Ecoforest), vermogen 19,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Favilla FP15 (Clam), vermogen 13,5 [KW], €675 subsidie.
 • Elda Elite Steel (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Schipluiden. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 2636.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!