Pelletkachel kopen Purmerland

Vergelijk installateurs pelletketels Purmerland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Purmerland kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We hebben te maken met verscheidene soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via deze website doorzoek je toepasbare aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 1451

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van meerdere onderdelen. Denk aan: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteLandsmeer
Postcode1451
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Purmerland een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Unica Term PLUS 7 van het merk Unica Term GmbHEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1450
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Landsmeerverbruikt 3230 kWh stroom en 3230 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €169,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Purmerland vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio huizenbezitters overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Purmerland waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is daarom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Purmerland

Een alternatieve is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem draagt zorg voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een duurzame en besparende optie: lagere vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in purmerland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar wie de informatie en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. Veel installateurs plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen diverse vragen aangaande je woonobject. Voorbeelden zijn het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van je ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en ga voor een professionele installateur in Purmerland. Vraag om recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Purmerland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Purmerland?

Momenteel bestaan er diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk erg serieus. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen de €550 en €1150. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • LP up 9, Icona Black (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • 98ELITE.10-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • ALPINA LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Purmerland. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1451.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!