Pelletkachel kopen Kudelstaart

Vergelijk installateurs pelletketels Kudelstaart

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kudelstaart kopen maakt het mogelijk om een woning op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan tal van modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl bekijk je waardevolle aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over 3 type installaties:

  kachel installateur 1433

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende onderdelen. Denk aan: jouw soort huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteAalsmeer
Postcode1433
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kudelstaart een uitstekende optie. Dat kan zijn de Smart SX water+ van het merk WodtkeOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €950
 • Aangename warmte tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Aalsmeerverbruikt 3230 kWh stroom plus 3230 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €164,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Kudelstaart vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je CV-ketel. Deze installatie verbruikt biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer bewoners neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Kudelstaart waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van april 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Kudelstaart

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel kan benut worden voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en besparende installatie: lagere broeikas uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €450 per installatie.

pelletkachel installateurs in kudelstaart


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de details en eventuele offerte toegezonden zal worden. Veel monteurs focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn diverse vragen over jouw woonobject. Denk aan de grootte van de woning de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op je ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook factoren als het gewenste model en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en kies een betrouwbare installateur in Kudelstaart. Bekijk de ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Kudelstaart


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Kudelstaart?

In de huidige situatie zijn er meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen de €550 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • LP up 9, Cocoon (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • 98ELITE.6-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Twist 80/20 (Calimax), vermogen 10 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Kudelstaart. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1424, 1433.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!