Pelletkachel kopen Schalkwijk

Vergelijk installateurs pelletketels Schalkwijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schalkwijk kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er bestaan tal van kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van onze tool check jij handige adviezen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 3998

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door diverse randvoorwaarden. Denk aan: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Postcode3998
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3940 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Schalkwijk geen gek idee. Bijvoorbeeld de Graziosa steel plus van het merk ExtraflameOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1250
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Houtengebruikt 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €131,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Schalkwijk vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een HR ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio consumenten oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Schalkwijk waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in juni 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Schalkwijk

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Dit model is geschikt voor de centrale verwarming en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en relatief goedkope keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1400 per product.

pelletkachel installateurs in schalkwijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie de details en wellicht een offerte verstuurd kan worden. De meeste experts doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we speciale vragen ten aanzien van je woning. U kunt denken aan de categorie woning, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als kleur / design en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en maak een keuze voor een erkende installateur in Schalkwijk. Bekijk de verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Schalkwijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Schalkwijk?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend niet misselijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen is uiteenlopend tussen €700 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Doroty (Extraflame), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Noelle 10 (densan), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • LW up 15 Rafale LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Schalkwijk. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3998.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!