Pelletkachel kopen Tull en 't Waal

Vergelijk installateurs pelletketels Tull en 't Waal

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tull en ’t Waal kopen is bij uitstek geschikt om het huis zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels. Je vindt verschillende kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van deze website lees je accurate gegevens die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 type modellen:

  kachel installateur 3999

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels specifieke facetten. Bijvoorbeeld: type huis, het doel, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Postcode3999
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3940 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Tull en ’t Waal zeker een goede optie. Een voorbeeld is de SLIM 60 van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €850
 • Genieten van sfeer en warmte met een laag kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Een zeer hoog rendement
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Houtengebruikt 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €131,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Tull en ’t Waal vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de CV-ketel. Deze installatie stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat bewoners overwegen een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Tull en ’t Waal waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Tull en ’t Waal

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie zorgt voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en prijs-interessante keuze: beperkte vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €1300 per model.

pelletkachel installateurs in tull-en-t-waal


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie specificaties en mogelijke offerte verzonden moet worden. Veel experts zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen verschillende vragen m.b.t. jouw woonobject. Denk aan het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door de data kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als en soort kachel en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en kies voor een erkende installateur in Tull en ’t Waal. Let op verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Tull en ’t Waal


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Tull en ’t Waal?

In de huidige situatie zijn er diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar extra interessant. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen is uiteenlopend tussen €450 en €1200. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Viviana (Extraflame), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • Noelle 12 (densan), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • LW up 15 Steel LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Tull en ’t Waal. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 3999.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!