Pelletkachel kopen t Goy

Vergelijk installateurs pelletketels t Goy

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in t Goy kopen stelt jou in staat om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. Er is keuze uit meerdere modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels de pelletkachel-vergelijker vind jij omvangrijke toelichtingen die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen 3 soorten installaties:

  kachel installateur 3997

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels meerdere aspecten. We spreken over: jouw type woning, de wensen, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Postcode3997
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3940 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in t Goy een uitstekende optie. Een voorbeeld is de MIA van het merk Olimpia-Splendid S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1200
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Houtenverbruikt 3170 kWh stroom en stookt 3170 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €131,00 in februari 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel t Goy vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de gasketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer consumenten oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in t Goy waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in februari 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in t Goy

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel zorgt voor de CV installatie en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een milieubewuste en kostenbesparende installatie: beperkte CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €900 per kachel.

pelletkachel installateurs in t-goy


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en eventuele offerte verstuurd mag worden. De meeste aannemers zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u wat vragen die gaan over jouw huis. Voorbeelden zijn het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van uw data kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als ambiance en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en ga aan de slag met een professionele installateur in t Goy. Let op verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in t Goy


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in t Goy?

Tegenwoordig zijn er diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt duizenden pelletketel of pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar erg aantrekkelijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen de €700 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Sibilla (Extraflame), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Noelle 6 (densan), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.
 • LW up 15 Pad LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in t Goy. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3997.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!