Pelletkachel kopen Netersel

Vergelijk installateurs pelletketels Netersel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Netersel kopen biedt jou de kans om het huis zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit verschillende soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij de pelletkachel-vergelijker vind je handige raadgeving die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit drie soorten installaties:

  kachel installateur 5534

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door diverse aspecten. Onder andere: huis-specificaties, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5534
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Netersel geen gek idee. Denk aan de HRB 120 van het merk RavelliMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €1300
 • Warmte en comfort tegen een scherpe prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Bladelconsumeert 3440 kWh stroom en 3440 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €176,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Netersel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een gasketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de mensen gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Netersel waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Netersel

Een nieuwe is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie zorgt voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een bewuste en prijstechnisch interessante installatie: beperkte uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €450 per model.

pelletkachel installateurs in netersel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en misschien de offerte toegezonden moet worden. Veel specialisten zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je relevante vragen die gaan over uw woning. Voorbeelden zijn het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels uw informatie kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als uitstraling en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en ga voor een betrouwbare installateur in Netersel. Houd rekening met recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Netersel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Netersel?

Hedendaags vind je velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk aanlokkelijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen €900 en €1200. Je kunt denken aan:

 • QUADRA8C (Kalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Puro 14.0 (Fontana SRL), vermogen 14 [KW], €1400 subsidie.
 • Moira (Extraflame), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Netersel. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5534.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!