Pelletkachel kopen Riethoven

Vergelijk installateurs pelletketels Riethoven

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Riethoven kopen biedt jou de kans om jouw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit diverse type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van onze website lees jij bruikbare aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5561

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei zaken. We spreken over: huis-specificaties, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode5561
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Riethoven misschien we dé oplossing. Denk aan de Corridor SUBTILE.8C-ABAR van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €850
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Bergeijkgebruikt 3690 kWh stroom en 3690 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €195,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Riethoven vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de mensen neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Riethoven waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Riethoven

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie wordt gebruikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een groene en aantrekkelijke keuze: beperkte broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €800 per ketel.

pelletkachel installateurs in riethoven


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en misschien de offerte verzonden mag worden. De meeste installateurs focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je wat vragen over je huis. Denk aan de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op je verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als ambiance en de grootte zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Riethoven. Kijk naar klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Riethoven


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Riethoven?

Hedendaags vind je verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat duizenden pelletketel / pelletkachel producten die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk niet mis. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen de €700 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • QUADRA12C (Kalor), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.
 • Puro 18.5 (Fontana SRL), vermogen 16 [KW], €1400 subsidie.
 • Angela Plus (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Riethoven. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5560, 5561.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!