Pelletkachel kopen Sterksel

Vergelijk installateurs pelletketels Sterksel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sterksel kopen biedt jou de kans om je woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit diverse soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker lees jij omvangrijke raadgeving die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie soorten kachels:

  kachel installateur 6029

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van verschillende variabelen. Denk aan: type woning, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode6029
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sterksel wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Olea LP9 van het merk InvictaEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1250
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor een lage prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Heeze-Leendegebruikt 3550 kWh stroom plus nog eens 3550 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €194,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Sterksel vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel consumenten neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Sterksel waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Sterksel

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De ketel is geschikt voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en prijs-interessante mogelijkheid: lagere vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1000 per model.

pelletkachel installateurs in sterksel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en speciaal ook de offerte verstuurd zal worden. De meeste bedrijven werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je wat vragen inzake uw huis. Relevant zijn het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook facetten als uitstraling en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en kies een uitstekende installateur in Sterksel. Check de ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Sterksel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Sterksel?

Hedendaags vind je verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend erg serieus. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen €600 en €1250. Je kunt denken aan:

 • Garda 21 (Magikal srl), vermogen 19,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecomat 6 (Hark), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • COMFORT 80 (Freepoint), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Sterksel. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6029.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!