Pelletkachel kopen Lemelerveld

Vergelijk installateurs pelletketels Lemelerveld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lemelerveld kopen is bij uitstek geschikt om het huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit verscheidene modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl bekijk je omvangrijke details die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden 3 type kachels:

  kachel installateur 8151

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door allerlei factoren. We spreken over: type huis, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieOverijssel
GemeenteDalfsen
Postcode8151
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Lemelerveld geen gek idee. Denk aan de Superior Rita (type SP351-02) van het merk Gruppo PiazzettaNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €950
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Dalfsengebruikt 3230 kWh stroom en 3230 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €181,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Lemelerveld vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de gasketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio woningeigenaren denken na over een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Lemelerveld waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is hierom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Lemelerveld

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De ketel kan benut worden voor een centrale verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante oplossing: minder CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1350 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in lemelerveld


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte verstuurd moet worden. De meeste installateurs plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u wat vragen die gaan over het huis. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op je verstrekte info kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of puur een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als en soort kachel en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en kies voor een goede installateur in Lemelerveld. Houd rekening met klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Lemelerveld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Lemelerveld?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over honderden pelletketel / pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs niet mis. Het exacte bedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen de €400 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Domo Multiair (Rika), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Ecofire Christina 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • c7 globe glass (Moretti Design), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Lemelerveld. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8150, 8151, 8152, 8153, 8154.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!