Pelletkachel kopen Spaarndam

Vergelijk installateurs pelletketels Spaarndam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Spaarndam kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van onze tool bekijk je omvangrijke adviezen die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 2063

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van diverse randvoorwaarden. Je kunt denken aan: huis-specificaties, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlem
Postcode2063
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Spaarndam een uitstekende optie. Denk aan de Aromy Silent van het merk ThermorossiOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €800
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Haarlemverbruikt 2470 kWh stroom en 2470 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €135,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Spaarndam vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je gasketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat Hollanders overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Spaarndam waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Spaarndam

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De installatie zorgt voor een CV toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en prijs-interessante installatie: minder vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in spaarndam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en wellicht een offerte aangeleverd moet worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u diverse vragen met betrekking tot je woonobject. Denk aan de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van de data kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als de kleur en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en ga in zee met een geschikte installateur in Spaarndam. Check de referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Spaarndam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Spaarndam?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is varieert tussen de €600 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • ROUND 70 (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Diana (CADEL SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ellisse (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Spaarndam. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 2063.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!