Pelletkachel kopen Biezenmortel

Vergelijk installateurs pelletketels Biezenmortel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Biezenmortel kopen stelt jou in staat om jouw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Het gaat om geperste houtkorrels. We onderscheiden meerdere soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van deze website bekijk je waardevolle aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 soorten installaties:

  kachel installateur 5074

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door verschillende factoren. Dit zijn natuurlijk: type huis, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Postcode5074
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3680 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Biezenmortel een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Evelyne Idro van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €950
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Haarenconsumeert 3680 kWh stroom en 3680 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €194,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Biezenmortel vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je gasketel. Deze installatie stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel Hollanders kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Biezenmortel waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (april 2024) kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Biezenmortel

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem kan gebruikt worden voor het verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een milieuvriendelijke en relatief goedkope optie: beperkte vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €1050 per ketel.

pelletkachel installateurs in biezenmortel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en mogelijke offerte toegezonden zal worden. Veel experts zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen relevante vragen inzake jouw huis. U kunt denken aan het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van de ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als kleur / design en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en kies een professionele installateur in Biezenmortel. Vraag naar reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Biezenmortel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Biezenmortel?

In de huidige situatie zijn er meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk erg serieus. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €550 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Point plus (ITC), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Doroty (Extraflame), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Star 10.2 (Elledi), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Biezenmortel. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5074.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!