Pelletkachel kopen Zwartewaal

Vergelijk installateurs pelletketels Zwartewaal

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zwartewaal kopen biedt jou de kans om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan meerdere soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl tref jij bruikbare toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg drie soorten kachels:

  kachel installateur 3238

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene facetten. We spreken over: jouw soort woning, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteBrielle
Postcode3238
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31250 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zwartewaal misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Class Idro 15 IDRO15-GPAR van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1500
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Briellegebruikt 3130 kWh stroom en 3130 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €151,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Zwartewaal vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je CV-ketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Legio consumenten denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Zwartewaal waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juni 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Zwartewaal

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De installatie kan gebruikt worden voor verwarming van de woning en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een duurzame en aantrekkelijke mogelijkheid: minder vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €1250 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in zwartewaal


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte toegezonden moet worden. Veel adviseurs plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen een aantal vragen die gaan over je woonobject. Bijvoorbeeld het type huis, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op de gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook factoren als de kleur en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en kies een professionele installateur in Zwartewaal. Vraag naar verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zwartewaal


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Zwartewaal?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen de €800 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Ready 7 (Efiamma), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Cave LW up 15 (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • IDRO SMART 30 (Dielle SRL), vermogen 28,8 [KW], €1440 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Zwartewaal. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3238.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!