Pelletkachel kopen Loo Gld

Vergelijk installateurs pelletketels Loo Gld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Loo Gld kopen maakt het mogelijk om je woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Je vindt meerdere type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van de pelletkachel-vergelijker tref je accurate aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 6924

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van allerlei facetten. Je kunt denken aan: type huis, de wensen, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteDuiven
Postcode6924
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M3570 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€105,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Loo Gld een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Irma van het merk ExtraflameEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1100
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Duivenverbruikt 3130 kWh stroom en nog eens 3130 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €105,00 in februari 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Loo Gld vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een gasketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat Nederlanders denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Loo Gld waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van februari 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Loo Gld

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie wordt gebruikt voor de CV installatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een groene en besparende beslissing: minder CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €650 per ketel.

pelletkachel installateurs in loo-gld

Plaatsen in de omgeving:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar welke klant informatie en misschien de offerte verstuurd moet worden. Veel aannemers zijn actief in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn verschillende vragen inzake je woning. U kunt denken aan het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van je gegevens kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of zelfs een model die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als en soort kachel en de maatvoering spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en kies een uitstekende installateur in Loo Gld. Vraag om recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Ga na of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Loo Gld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Loo Gld?

In de huidige situatie zijn er verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk extra interessant. Het bedrag dat toepasbaar is schommelt tussen de €550 en €1050. Enkele voorbeelden zijn:

 • Gibli (MZ), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.
 • Dea eco 8 (Klover), vermogen 6,8 [KW], €500 subsidie.
 • Arte Maiolica 18 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 18,5 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Loo Gld. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6921, 6924.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!