Pelletkachel kopen Groessen

Vergelijk installateurs pelletketels Groessen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Groessen kopen stelt jou in staat om jouw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van onze website ontdek je samengestelde raadgeving die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over drie type kachels:

  kachel installateur 6923

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door velerlei zaken. Denk aan: jouw type huis, de wensen, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteDuiven
Postcode6923
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M3570 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€105,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Groessen misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Aqua 16 All Style Elegance / Clessidra / Turbo van het merk Moretti DesignOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €850
 • Design en warme sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Duivenverbruikt 3130 kWh stroom en stookt 3130 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €105,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Groessen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je CV-ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer Nederlanders gaan voor een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Groessen waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Groessen

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel wordt aangeraden voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en kostenbesparende beslissing: beperkte CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1450 per installatie.

pelletkachel installateurs in groessen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte aangeleverd kan worden. Veel monteurs doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u verschillende vragen ten aanzien van het woonobject. Relevant zijn het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door de info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als de kleur en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en selecteer een goed bekendstaande installateur in Groessen. Houd rekening met reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Groessen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Groessen?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend niet misselijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen €500 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • Aqua 30 Turbo New Glass (Moretti Design), vermogen 32,5 [KW], €1625 subsidie.
 • Dea eco 6 (Klover), vermogen 5,6 [KW], €500 subsidie.
 • Technna 23 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 23,4 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Groessen. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6923.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!