Pelletkachel kopen Heijningen

Vergelijk installateurs pelletketels Heijningen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heijningen kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden meerdere type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Via onze website doorzoek je bruikbare toelichtingen die helpen bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 4794

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels verscheidene zaken. Onder andere: type huis, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4794
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heijningen iets om te overwegen. Denk aan de Domo multiair RAO van het merk RikaOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1050
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Een zeer hoog rendement
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Moerdijkverbruikt 3250 kWh stroom plus 3250 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €165,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Heijningen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je HR ketel. Deze installatie stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Heijningen waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (mei 2024) wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Heijningen

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De installatie draagt zorg voor de CV installatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijstechnisch interessante oplossing: minder broeikasuitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1150 per ketel.

pelletkachel installateurs in heijningen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie de details en wellicht een offerte verstuurd kan worden. De meeste experts plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen relevante vragen met betrekking tot uw woonobject. Denk aan de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels uw informatie kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als de kleur en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en selecteer een goede installateur in Heijningen. Kijk naar reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Heijningen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Heijningen?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat duizenden pelletkachel & pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €450 en €1500. Je kunt denken aan:

 • Manchester (Hergom), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Diva (EvaCalor), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Meg (EdilKamin), vermogen 25 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Heijningen. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4671, 4794.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!