Pelletkachel kopen Losdorp

Vergelijk installateurs pelletketels Losdorp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Losdorp kopen biedt jou de kans om een huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van deze website ontdek jij veelzijdige raadgeving die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 9907

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei randvoorwaarden. Je kunt denken aan: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9907
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Losdorp wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Ecofire Christina 9 van het merk Palazzetti LelioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1300
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Delfzijlgebruikt 2630 kWh stroom plus 2630 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €159,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Losdorp vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een CV-ketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel Nederlanders kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Losdorp waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (juli 2022) lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Losdorp

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie zorgt voor de CV installatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een groene en besparende mogelijkheid: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €400 per model.

pelletkachel installateurs in losdorp

Gangbare modellen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en mogelijke offerte toegezonden moet worden. Veel monteurs plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u verschillende vragen inzake jouw woonobject. U kunt denken aan de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van je data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als uitstraling en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en kies een goed bekendstaande installateur in Losdorp. Vraag naar recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Losdorp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Losdorp?

Hedendaags vind je allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen €550 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • GRECALE IDRO 18 ACS (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.
 • KRISS³ 7 (CADEL SRL), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Hermetic 6 (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Losdorp. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9907.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!