Pelletkachel kopen Godlinze

Vergelijk installateurs pelletketels Godlinze

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Godlinze kopen stelt jou in staat om de woning zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels. We hebben te maken met meerdere soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels deze website check jij veelzijdige informatie die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9908

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met specifieke factoren. Belangrijk zijn: type huis, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9908
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Godlinze misschien we dé oplossing. Denk aan de B10 / CORY B10 van het merk L’ArtisticoOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €550
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Delfzijlgebruikt 2630 kWh stroom plus nog eens 2630 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €159,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Godlinze vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een gasketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat Hollanders gaan voor een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Godlinze waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (juli 2022) kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Godlinze

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel kan benut worden voor de CV installatie en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een duurzame en aantrekkelijke beslissing: beperkte CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €950 per ketel.

pelletkachel installateurs in godlinze


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en misschien de offerte toegezonden mag worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen diverse vragen inzake jouw huis. Denk aan het soort huis, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van je data maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als en soort kachel en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en ga aan de slag met een erkende installateur in Godlinze. Vraag om beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Godlinze


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Godlinze?

Recent kun je gebruik maken van diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel systemen die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen de €450 en €1350. Je kunt denken aan:

 • GRECALE IDRO 22 ACS (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.
 • EVO³ 7 (CADEL SRL), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Hermetic 12 (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Godlinze. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9908.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!