Pelletkachel kopen Gersloot

Vergelijk installateurs pelletketels Gersloot

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gersloot kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker lees je omvangrijke adviezen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 type installaties:

  kachel installateur 8457

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels verscheidene facetten. Belangrijk zijn: soort huis, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8457
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Gersloot iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de NETTUNO MAIOLICA van het merk FerroliOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1450
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Heerenveengebruikt 2630 kWh stroom en 2630 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €153,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Gersloot vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een HR ketel. Deze ketel stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer consumenten neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Gersloot waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Gersloot

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De ketel zorgt voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een bewuste en kostenbesparende installatie: minder broeikasuitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €550 per product.

pelletkachel installateurs in gersloot


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie de informatie en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. De meeste installateurs doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen relevante vragen aangaande het woonobject. Relevant zijn het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van je verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook factoren als het design en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en selecteer een professionele installateur in Gersloot. Check de referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Gersloot


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Gersloot?

Er zijn op dit moment allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs erg serieus. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €850 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Montreux (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.
 • Ecofire Ermione idro 24 (Palazzetti Lelio), vermogen 23,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Nadia 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Gersloot. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8457.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!