Pelletkachel kopen Luinjeberd

Vergelijk installateurs pelletketels Luinjeberd

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Luinjeberd kopen faciliteert de mogelijkheid om het huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met verscheidene modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. onze tool doorzoek je waardevolle adviezen die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 installaties:

  kachel installateur 8459

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere aspecten. Bijvoorbeeld: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8459
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Luinjeberd zeer interessant. Denk aan de Marlene Pellet Hydro van het merk Sergio LeoniOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1000
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Heerenveenverbruikt 2630 kWh stroom plus nog eens 2630 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €153,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Luinjeberd vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de gasketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 9 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Legio Hollanders neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Luinjeberd waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Luinjeberd

Een andere is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en aantrekkelijke mogelijkheid: beperkte uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €650 per model.

pelletkachel installateurs in luinjeberd


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de details en uiteraard de offerte aangeleverd mag worden. Veel monteurs doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen een aantal vragen m.b.t. je woonobject. Voorbeelden zijn het soort huis, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal gezinsleden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als ambiance en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga in zee met een professionele installateur in Luinjeberd. Vraag om ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Luinjeberd


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Luinjeberd?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard niet misselijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €850 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Settecento (Thermorossi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Olga idro 20 (Palazzetti Lelio), vermogen 20,1 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Nadia 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Luinjeberd. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8459.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!