Pelletkachel kopen De Knipe

Vergelijk installateurs pelletketels De Knipe

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Knipe kopen opent nieuwe deuren om je woning zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit meerdere kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl vind jij actuele toelichtingen die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 kachels:

  kachel installateur 8456

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels specifieke facetten. Dit zijn natuurlijk: type woning, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8456
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in De Knipe misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Bijoux van het merk EdilKaminOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1350
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Heerenveenverbruikt 2630 kWh stroom en 2630 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €153,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel De Knipe vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de HR ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer consumenten oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in De Knipe waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in De Knipe

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem is toepasbaar voor een verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en relatief goedkope optie: minder vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €1150 per product.

pelletkachel installateurs in de-knipe


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en mogelijke offerte verzonden zal worden. De meeste bedrijven zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u een aantal vragen ten aanzien van uw woonobject. Belangrijk zijn het soort huis, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op de data kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als de kleur en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in De Knipe. Vraag naar recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in De Knipe


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in De Knipe?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt tussen de €800 en €1350. Je kunt denken aan:

 • Saint Moritz Thermocomfort (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.
 • Ecofire Ermione idro 20 (Palazzetti Lelio), vermogen 20,1 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Monica (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in De Knipe. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8456.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!