Pelletkachel kopen Tjalleberd

Vergelijk installateurs pelletketels Tjalleberd

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tjalleberd kopen stelt jou in staat om uw huis zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit tal van type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van onze vergelijker tref je bruikbare gegevens die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over drie soorten modellen:

  kachel installateur 8458

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met verschillende randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8458
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Tjalleberd zeker een goede optie. Dat kan zijn de Cortina 10 van het merk CS-ThermosOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1500
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Heerenveenverbruikt 2630 kWh stroom en 2630 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €153,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Tjalleberd vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je HR ketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer mensen overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Tjalleberd waar experts u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Tjalleberd

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Dit model is geschikt voor de verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een milieubewuste en kostenbesparende installatie: beperkte CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1500 per product.

pelletkachel installateurs in tjalleberd


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte verstuurd moet worden. De meeste experts doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we verschillende vragen m.b.t. uw huis. U kunt denken aan het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van je ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als het gewenste model en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Tjalleberd. Houd rekening met ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Tjalleberd


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Tjalleberd?

In de huidige situatie zijn er velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat duizenden pelletketel / pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk niet misselijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt varieert tussen €600 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • Saint Moritz Plus (met kanalisatie) (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.
 • Ecofire Ermione idro 26 (Palazzetti Lelio), vermogen 26,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Nadia 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Tjalleberd. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8458.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!