Pelletkachel kopen Spaarndam

Vergelijk installateurs pelletketels Spaarndam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Spaarndam kopen maakt het mogelijk om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden verschillende type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij onze tool vind je uitgebreide info die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 2064

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door specifieke factoren. Je kunt denken aan: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmerliede en Spaarnwoude
Postcode2064
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Spaarndam geen gek idee. Bijvoorbeeld de CW21 SX water+ van het merk WodtkeMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €650
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoudegebruikt 3360 kWh stroom en 3360 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €169,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Spaarndam vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de CV-ketel. Deze installatie stookt op biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio woningeigenaren overwegen een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Spaarndam waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is daarom zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Spaarndam

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem kan gebruikt worden voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een bewuste en besparende optie: beperkte CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1250 per systeem.

pelletkachel installateurs in spaarndam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en speciaal ook de offerte toegezonden mag worden. Veel experts plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u belangrijke vragen inzake het woonobject. Relevant zijn de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van uw data kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook randvoorwaarden als de kleur en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Spaarndam. Kijk naar referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Spaarndam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Spaarndam?

Tegenwoordig zijn er diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel producten die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk zeer belangrijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen ligt tussen €400 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • ROUND 100 (Dielle SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Shell 3 (CADEL SRL), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • WAVE acciaio (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Spaarndam. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 2064.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!