Pelletkachel kopen Hoogeloon

Vergelijk installateurs pelletketels Hoogeloon

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoogeloon kopen opent nieuwe deuren om huizen op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met diverse type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker tref jij omvangrijke informatie die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 5528

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door specifieke randvoorwaarden. Belangrijk zijn: woning-specificaties, het doel, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5528
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoogeloon zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de GLOBE van het merk FreepointNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €750
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Bladelverbruikt 3440 kWh stroom en nog eens 3440 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €176,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Hoogeloon vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Hoogeloon waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Hoogeloon

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel is geschikt voor de CV installatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een milieuvriendelijke en kostenbesparende oplossing: minder broeikasuitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1350 per kachel.

pelletkachel installateurs in hoogeloon


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie de informatie en mogelijke offerte verzonden zal worden. Veel aannemers doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn belangrijke vragen met betrekking tot de woning. Denk aan het soort woning, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van de ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als kleur / design en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en ga in zee met een goede installateur in Hoogeloon. Check de recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hoogeloon


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Hoogeloon?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit honderden pelletketel / pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk erg serieus. Het totaalbedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen de €600 en €1150. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • REDONDA12C-GLASS (Kalor), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Icon 9.0 – B9S (Fontana SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Wendy (Extraflame), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Hoogeloon. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5528.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!